Foto Ellen Vermunt

Over mij

Mijn naam is Ellen Vermunt. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in de fysieke en gedragsmatige gesteldheid van de mens. Tijdens een aantal studiejaren fysiotherapie, en later studie orthopedagogiek heb ik ondervonden dat onze fysieke en mentale gemoedstoestand nauw verbonden zijn. Als SKJ-geregistreerd professional bij Jeugd & Gezin en Verloskundige in opleiding is coaching en begeleiding bij mij praktisch.


Levenspad

Vanuit mijn ervaring in het opvoeden van vier kinderen, is mij duidelijk geworden dat opvoeden met vallen en opstaan leren is. Kinderen een spiegel kunnen zijn. De dagelijkse praktijk zo anders is dan theoretische en psychologische kennis.

Nieuwsgierig, - leergierig en - onbevangenheid van jongeren en jongvolwassenen hebben mij geïnspireerd. In de loop der jaren ben ik mij breder gaan inleven om vanuit verschillende perspectieven jongeren en jongvolwassenen te leren kennen en vooral meer begrip waar jongeren en jongvolwassenen emotioneel doorheen gaan. Alle bovenstaande gebieden heb ik samengebracht en ben een aantal jaren geleden de opleiding voor coach - counseling gaan volgen bij de post hbo-opleiding van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie voor volwassenen met specialisatie jongeren.Daarnaast heb ik een specialisatie post hbo gevolgd voor therapeutische methodieken: LSCI - Life Space Crisis Interventies bij jongeren en jongvolwassenen en post-traumatische veerkracht en groei. Lees beide onder kopje specialisaties.

Als SKJ-geregistreerd jeugdprofessional voor Jeugd & Gezin werk ik via grote zorgorganisaties die verbonden zijn aan diverse gemeenten in Midden Nederland. Samenwerken met multidisciplinair team om de jongeren en ouders in hun gezin en school systeem meer inzicht te geven in eigen mogelijkheden. Ik werk praktisch in het gezin en schoolsysteem met de jeugd en ouders en school samen. Na Corona tijd zijn er meerdere thuiszitters gekomen waardoor pubers, of jongvolwassenen hulp nodig hebben om weer gemotiveerd te zijn voor school of hun opleiding.

Toepassen in de praktijk

Mijn visie waarbij veiligheid, vertrouwen en verbinding onderdeel zijn van een natuurlijke manier van praktisch leren bij jongeren en jongvolwassenen. Integratief vanuit verschillende invalshoeken. Mijn specialisaties heb ik uitgekozen op de praktische toepassingen van de opleidingen.

Het leven vormt je. Cliënten ervaren dat alleen zij zelf veranderingen in gang kunnen zetten.Iedereen brengt zijn of haar eigen levenswijsheid in, zowel jong als ouder. We kunnen van elkaar leren. De samenwerking die hierdoor ontstaat zorgt voor vertrouwen in eigen kunnen. Het is mijn taak als coach om jullie handvatten aan te bieden die makkelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Met veel plezier en dankbaarheid werk ik met jullie samen.

Wat kan ik als coach voor jou betekenen?

Als coach zal ik je behulpzaam zijn, door vragen te stellen bij jouw eigen onderzoek of indien nodig door therapeutische interventie methodieken confronteren en ondersteunen om jezelf te leren (h)erkennen. Als coach vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij jouw levenswijsheid. We kijken wat passend is voor jou, het is niet: “One size fits all”. Lees: coaching op een praktische & integratieve wijze of hoe een coachtraject werkt. Cliëntervaringen en maak een afspraak

Het leven zelf 

Zo zag ik ooit in een boek een Latijnse uitspraak van Julius Caesar: Veni - Vidi - Vici, waarvan de betekenis is: ik kwam, zag en overwon. Een manier hoe we zelf met onze eigen persoonlijke groei kunnen omgaan.

Of zoals Kleine draak aan Grote Panda vroeg: “Geloof jij in reïncarnatie?”, waarbij Grote Panda gaapte: “Ik geloof dat we iedere minuut van iedere dag kunnen loslaten en opnieuw beginnen.

Betekenis van mijn logo

Mijn logo is ontstaan uit een Keltisch symbool. Symbolen waar ieder zijn eigen betekenis aan kan geven. Het ronde oneindige of bescherming, de drie eenheden (trinity knoop) in het symbool. Vele betekenissen zijn er aangegeven: Vader, moeder & kind - Lichaam, verstand & geest. Verleden, heden & toekomst - Kracht, intellect & liefde - Leven, dood & hergeboorte -Gedachte, gevoel & emotie. Daarbij heb ik mijn eigen gevoel en woorden gebruikt in de cirkel van samenwerken: veiligheid, vertrouwen, verbinding met veerkracht, verantwoordelijkheid & persoonlijke ontwikkeling.

Met weinig woorden heeft mijn Art Designer vanuit het Keltisch symbool de levensboom ontworpen. Levensboom staat voor bewust worden. In het Boeddhisme staat de levensboom bekend als Bodhi boom. Ik heb net een jonge puppy, een Tibetaanse Terriër en heb hem Bodhi als naam gegeven. Levensboom met wortels waarbij ieder door zijn / haar eigen ervaringen leert zelf veerkracht te ontdekken. De blaadjes aan de levensboom zijn voor mij jaargetijden met periode van ontdekken, leren, bloeien, groeien, rust en loslaten in het leven. Iedereen probeert in het leven, slaat zijn of haar vleugels uit en volgt eigen dromen in het avontuur van het leven zelf.

Ontdekkingstocht en dankbaarheid

Reizen op vele gebieden is een onderdeel van mijn ontdekkingstocht, waarbij als land mijn hart in Italië Toscane ligt. De vrijheid om de mensen, cultuur, kunst, kleur en de rust van het land te ontdekken. De geur van de Italiaanse keuken, het genieten van familietradities in Italië. Hartverwarmend de aandacht van het leven wat dit land mij laat ervaren.

Waarbij mijn hobby fotografie een onderdeel is waar ik nog veel meer van zou willen ontdekken en leren. Harmonie in kleur en styling een creatieve kant is in mijn leven. Deze creatieve kant heb ik in afgelopen jaren mogen ontdekken en leren. Waarin kleur voor mij een rustmoment van evenwicht is tussen lichaam en geest. De bijzondere kleur Per Lei is een bewuste keuze op mijn website van rust en evenwicht. Rust en evenwicht wat nodig is om mijn creatief vak als coach met aandacht voor de cliënt uit te oefenen. Met een luisterend oor en rustpunt voor iedereen die in mijn praktijk komt. Ervaar de harmonieuze soothing kleuren van Arte di Vita.

Mijn volwassen kinderen in de leeftijd tussen 21 en 26 jaar nemen een belangrijke plaats in mijn leven. Mijn vrienden en kinderen waarvan ik veel heb mogen leren, en heb leren ontdekken wat vriendschap in het leven is waar ik heel dankbaar om ben.