Ervaringen van diegene die jou zijn voorgegaan

Zij gaven dit aan over mij: ‘Ellen geeft de tijd en ruimte voor de emoties en gedachten die er loskomen, maar weet ook de juiste vragen te stellen om eigen inzichten, zichtbaar te krijgen’. - ‘Ellen is heel goed in staat om mensen te raken met haar enthousiasme en positieve instelling’.

Hieronder lees je anonieme ervaringen van cliënten die jou voorgingen. In verband met AVG - wet heb ik geen foto en volledige namen. Maak een afspraak


Ik had geen vertrouwen meer in “hulpverleners” die allemaal theoretische boekjes volgen en niet kijken naar de mens zelf, hun manier van aanpak die alleen maar afstand creëert en geen vooruitgang. Tot Ellen op mijn pad kwam en het heel anders aanpakte. Ik heb Ellen leren kennen als betrouwbaar, ze doet wat ze zegt, recht door zee en met humor. Door haar authenticiteit en oprechtheid heb ik mij open kunnen stellen. We zijn simpelweg begonnen met gewoon dingen te ondernemen. Dingen die ik bijvoorbeeld niet durfde, dingen waar ik niets van wist wat ik er mee moest of hoe ik het moest aanpakken. Door dingen voor te doen en handvatten te geven heb ik zoveel moed en zekerheid gekregen. Ik ben grenzen over gegaan in mijzelf die daarvoor onbereikbaar waren. Ik besef mij nu hoe bepaalde denkpatronen invloed hebben op mijn leven en hoe ik ze positief kan gebruiken. Ik ben 180 graden gedraaid en ervaar mij leven met een andere kijk. Ellen laat je zijn wie je bent en zonder enig oordeel, niks is gek. Door haar nuchterheid denk ik vaak “ja waar maak ik me eigenlijk druk om”, je kan alles zoveel simpeler en makkelijker maken. De uitspraak die Ellen vaak gebruikt “vallen en opstaan”, dat het niet uitmaakt als iets fout gaat en je altijd weer omhoog kunt komen, heeft ruimte gecreëerd om dingen aan te gaan en niet meer bang te zijn voor de uitkomst, omdat je er altijd van kunt leren. Ik ben dankbaar voor alle inzichten die Ellen mij heeft gegeven, voor het vertrouwen, de oprechtheid, moeite en samenwerking.

Vrouw L.R. 19 jaar

Ellen is als ZZP-er werkzaam voor onze organisatie. Kenmerkend voor Ellen is hoe zij weet aan te sluiten bij jongeren. Ze geeft veel vertrouwen en ziet altijd de veerkracht en successen die jongeren hebben. Vanuit het positieve sluit zij aan en trekt intensief op met jongeren. Hierdoor weet zij op een unieke wijze het vertrouwen van jongeren te krijgen.

Kenmerkend voor Ellen is dat zij vanuit contextueel perspectief naar jongeren kijkt en hierin een systematische aanpak heeft. Ouders en verder netwerk van jongeren betrekt zij intensief en werkt waar mogelijk aan herstel van vertrouwen en een goede onderlinge band.

Ellen doet dit op een unieke wijze, door veel tijd en aandacht te schenken aan dingen in het gewone leven. Ellen is niet iemand die een half uurtje een begeleidingsgesprek voert en dan doelen scoort. Nee, zij weet werkelijk verbinding te leggen door nauw aan te sluiten op het leven van mensen en hier veel tijd voor in te ruimten.

H.J. Directeur Jeugddorp de Glind (Partner samenwerking)

De afgelopen jaren heb ik als vertrouwenspersoon van een uit huis geplaatst meisje mogen samenwerken met Ellen. Wat dan heel prettig is, is dat er steeds voldoende en effectief contact is. Het brengen en halen van informatie verloopt heel natuurlijk. Gevoelsmatig lopen we op die manier samen de koers uit en dat geeft steun en stevigheid in mijn rol. Gezamenlijk overzien we bovendien de context waarin alle betrokken partijen functioneren, zoeken naar en vinden steeds een optimale invulling van die samenwerking.

Veel belangrijker is natuurlijk hoe de hulpverlening voor het meisje verloopt. De hulp die nodig is verschilt enorm en varieert van op het eerste gezicht eenvoudige maar oh zo belangrijke praktische ervaringen tot en met het verwerken van diepliggende trauma’s en invullen van cruciale emotionele behoeften. Niet alleen kan Ellen dit met een authenticiteit en transparantie op een heel begrijpelijke manier brengen die vertrouwen geeft en het makkelijk maakt om met haar mee te gaan, steeds als er een stap gezet is geeft ze de regie ook weer terug. Er zijn op die manier geweldige stappen gezet in de sociale zelfredzaamheid van het meisje, waardoor haar eigen kracht en zelfregie vergroot zijn. 

In een (helaas) lange rij van hulpverleners onderscheidt Ellen zich nadrukkelijk door structureel succesvol te zijn in het contact met dit meisje, de vele momenten die van belang zijn voor haar juist te zien en er adequaat op in te spelen. Tot slot en zeker niet onbelangrijk, is Ellen een heerlijk mens met een aanstekelijke en positieve energie die je dag kan maken. Ik ben oprecht blij haar te kennen.

Vertrouwenspersoon client

Man: vertrouwenspersoon 50 jaar

“Ellen is een bevlogen en betrokken coach met een echte ‘hands on’ mentaliteit. Ze kan je daarbij een dringend advies geven maar ze kan zelf ook kritiek ontvangen. Niets is voor haar vanzelfsprekend. Dat is een gave die lang niet iedereen heeft. Daarmee creëert ze gemakkelijk vertrouwen en een ‘gelijk speelveld’ in het hele coachingstraject. In de penibele situatie voor ons gezin is ze altijd pal voor onze dochter gaan staan. Dat heeft toen de doorslag gegeven voor een positieve wending in het toekomstperspectief van onze dochter. Een geweldig resultaat!”

Dankbare vader van een puber dochter.

Man: Dankbare vader puber dochter

Mezelf vinden en terug naar de kern gaan. Wat eerst een moeilijke, dan wel niet onmogelijke taak leek te zijn, werd met de hulp van Ellen stapsgewijs toch haalbaar.
Onze betekenisvolle, soms confronterende, maar vooral verhelderende sessies brachten mij handvatten om tot belangrijke (zelf)inzichten te komen. Inzichten die mij hebben aangespoord om de situatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Een perspectief dat mij uiteindelijk troost en vergeving bood, maar nog meer bood het mij kracht en trots.
Ellen heeft mij door haar warme begeleiding, oprechte steun en veilige basis vertrouwen gegeven in mijzelf en in mijn proces. Ze heeft mij ondersteuning geboden in de vorm van een luisterend oor: iemand waar ik alles onverbloemd tegen kon zeggen. Ik kon huilen bij Ellen, ik kon vloeken en ik kon lachen. Dat alles zonder dat daar een oordeel bij kwam kijken.
Door op het juiste moment beweging toe te voegen aan het gesprek heeft ze mij aangemoedigd om actie te ondernemen, met behulp van pragmatische tips om klein te beginnen met veranderingen.
Ik hoefde niet meteen bovenaan de trap te staan, de trap die wij gedurende mijn sessies als metafoor gebruiken, ik moest beginnen met stappen maken. Elke stap telt en het begint allemaal bij het vragen om hulp. Bij Ellen mocht ik zijn. Gewoon even zijn. Zij heeft mij dit meer laten ervaren dan ooit te voren en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor.

Vrouw: I.v.A. 21 jaar

Ellen is een ontzettend warme, lieve en open persoonlijkheid. Vanaf het moment dat ik binnen kwam heeft ze me erg fijn verwelkomd en me het gevoel gegeven dat ik veilig kon delen wat ik op dat moment belangrijk vond. Ze heeft me inzichten gegeven die geen enkele therapeut/coach/psycholoog mij eerder kon geven. 

De handvatten die ze geeft zijn toepasbaar- waar je écht iets aan hebt. Ik heb altijd een bepaalde rust ervaren wanneer ik met haar praatte, iets wat voor mij uniek is. Ik ben ontzettend blij met het traject dat ik met haar ben aangegaan en ik had het niet willen missen.
Ellen kwam bij mij gauw tot de kern en ik hoefde gelukkig niet -zoals veel therapeuten dit doen- jaren terug in mijn verleden. Het uitpluizen van alle gebeurtenissen is soms niet meer nodig, wél hoe we anno nu verder gaan. Ik heb dit ervaren als zeer prettig. 

Mijn dank is groot naar haar en ik ben erg blij met het eindresultaat.

Vrouw: T.V. 24 jaar

Ellen biedt een luisterend oor met inlevingsvermogen. Zij stelde mij op mijn gemak en de sfeer was erg prettig. Hierdoor ontstond er vertrouwen en liet zij mij in alle veiligheid mijn stappen zetten. Haar eigentijdse vrije manier van aanpak, liet mij terugbrengen naar mijn gevoel. Ellen weet de juiste vragen te stellen waardoor ik weer op de goede weg ben. Door de gesprekken heb ik mijzelf beter leren kennen en hebben mij geholpen om verder te ontwikkelen. Naast haar professionaliteit kon ik ook veel met haar lachen en relativeren waar nodig was. Absolute aanrader!

Vrouw: L.N. 25 jaar

Hallo ouders,

Graag wil ik delen wat Ellen voor ons als ouders heeft betekend. Doordat Ellen op een hele andere manier werkt dan de hulpverleners die helaas aan ons voorbij zijn getrokken heeft ons kind uiteindelijk het vertrouwen in zichzelf en haar naaste omgeving (gezin en familie) en misschien wel voor het eerst weer terug gekregen. Het is dankzij haar visie en praktijk gerichte manier van werken dat ons kind grote stappen heeft gemaakt. Stappen in zelfvertrouwen, overwinnen, sociale contacten aangaan in welke vorm dan ook en zin hebben in leven met alles wat daar bij hoort, school, bijbaan, sport. Kortom, ondanks haar diagnose is ons kind gestart met haar leven. Dit maakt dat wij als ouders ruimte hebben gekregen om als gezin te draaien.

Wij zijn Ellen dankbaar om haar authenticiteit, openheid en de passie voor haar werk. Die passie wordt volgens mij o.a. goed zichtbaar wanneer je van 10.00-11.00 uur een afspraak hebt, deze niet stopt wanneer Ellen aanvoelt dat de afspraak langer nodig heeft dan de daarvoor ingeplande tijd. Zonder dat je het gevoel hebt dat er op de klok wordt gekeken houdt de sessie pas op het moment dat het onderwerp voor jou volledig is besproken. Ellen is trots op het samen aan het werk zijn in veiligheid en vertrouwen met elke stap met je kind. Dit maakt voor mij dat je het aan Ellen over kunt laten. Kortom, ik zou hier nog een tijd kunnen doorgaan om al haar kwaliteiten te noemen. Het volstaat beter om de site te lezen, en haar levenspad.

Dankbare ouders

Omdat ik mijn studie afrondde en het lastig vond daarmee om te gaan en verder naar de toekomst te kijken, heb ik zes coachsessies van Ellen gedaan. Daarin hielp zij mij goed te kijken naar waar ik precies tegenaan liep en daar een onderzoeksvraag over te formuleren. Gedurende de sessies zorgde zij ervoor dat het steeds om die onderzoeksvraag cirkelde en evalueren wij of het nog van toepassing was. Zij heeft niet geprobeerd mij een antwoord te geven en heeft mij nooit woorden in de mond gelegd, zij gaf mij enkel de tools en het vertrouwen om zelf ‘op onderzoek te gaan. Het voelde als een gelijkwaardige samenwerking, waarin wij elkaar vragen stelden en wederzijdse vertrouwen en respect de ondertoon hadden. Ik was in het begin wel sceptisch omdat ik niet een soort therapie-achtige sessies wilde ondergaan, en gelukkig was dit heel anders! Het was erg luchtig, met een flinke dosis humor en gezelligheid. Ellen heeft mij geholpen om het vertrouwen in mijzelf te (her)vinden en anders te kijken naar lastige kwesties, waardoor ik mij sterker in mijn schoenen voel en met plezier toe kijk naar wat de toekomst mij te bieden heeft. Ik kan de coaching van Ellen zeker aan iedereen aanraden.

Vrouw: R.S. 23 jaar

Vanaf de eerste sessie merkte ik al gelijk dat ik mij helemaal thuis/welkom voelde. Ellen gaf mij meteen een gevoel dat ik er mocht zijn en dat ik alles kon zeggen zonder dat er meteen een oordeel over ging zijn. Het praten met Ellen vind ik heel prettig, ze begrijpt mij en helpt iedereen op een manier waarvan zij denkt dat diegene dat nodig heeft. Na paar sessies heeft het mij wel anders doen denken, namelijk dat het stukje waarbij Ellen mij heeft geholpen daar ben ik positief uitgekomen. Ik merk echt nu al zo'n groot verschil aan mijzelf!
Ik ben heel blij dat ik met de sessies ben doorgegaan en ik ben trots op mezelf waar ik nu ben. Ik raad iedereen Ellen aan niet alleen omdat ze je kan helpen maar ook omdat Ellen een van de warmste personen is die ik ken en ze heeft echt het beste met je voor!

Vrouw: P.v.A. 20 jaar

Door samen te kijken naar gebeurtenissen, en mijn emoties, leer ik luisteren naar mijn eigen gevoel. Hoe vervelend mijn emoties ook zijn, of dit met een lach of een traan is maakt niet uit. Ellen heeft mij hierbij geholpen, en wat ik zo fijn vind zonder enige oordeel van haar. Dat gaf mij een vertrouwd gevoel, ik voel me door haar begrepen.

Man: T.d.B. 26 jaar