Cover boek Grote Panda & Kleine Draak

‘Als je het niet probeert,’ zei Grote Panda,

‘zal je nooit weten of je kunt vliegen.’

Soms is het goed om eropuit te gaan

zonder te weten waarheen...

Post-traumatische veerkracht en groei (PTG)

In het leven zijn er diverse uitdagingen, hoe gaan we hiermee om?

Herken je dat je…

  • Vastzit in je eigen denken en gevoelens, en een donkere depressieve periode ervaart?
  • Veel piekert en geen stap durft te nemen?
  • Veel negatieve ervaringen hebt, en er geen raad mee weet?
  • Onverwachte heftige gebeurtenissen in je leven intens zijn door het verliezen van je baan, huis of partner en het fijn vind om met iemand hierover te praten?
  • Bij veel wereldgebeurtenissen en emotionele veranderingen onverwachte gebeurtenissen je weinig veerkracht meer hebt?

Wat is post-traumatische groei?

Het ervaren en leren omgaan met pijnlijke en onplezierige levensgebeurtenissen kunnen we als mens niet vermijden. Door ups en downs ervaren we positieve en negatieve periodes. Ook door moeilijke periode in het leven kunnen we groeien, sterker en wijzer worden. Dit wordt ook wel post-traumatische groei (PTG) genoemd. Of positieve psychologie of coaching.

Hoe gaan we zelf om met verschillende uitdagingen en momenten van stress en crisis in het leven? Van kleine dagelijkse stress momenten tot ingrijpende gebeurtenissen.

Door tegenslagen en moeilijke momenten van diepte kunnen we veerkracht ontwikkelen om mentaal gezond te blijven. Veerkracht bij stress of crisis kan een onderdeel zijn van persoonlijke groei. Of een andere kijk op spiritueel of religieus besef en waardering in je leven. Inzicht hoe post-traumatische groei en veerkracht werkt kan behulpzaam zijn.

Uit de praktijk

Uit onderzoek is gebleken dat zelfontwikkeling en zelfwaardering onderdelen zijn van veerkracht. Waarbij inzicht in je eigen innerlijke ontwikkeling met externe ondersteuning essentieel zijn voor een positieve ontwikkeling bij jongeren - jongvolwassenen en volwassenen. Het biedt praktische vaardigheden en inzicht wat er in je eigen lijf gebeurt op het moment van de traumatische gebeurtenis. Bij deze ervaring kan het nodig zijn om emotionele ondersteuning te krijgen om zelfvertrouwen te ontwikkelen.

De eerste fase van een traumatische gebeurtenis staat vaak in het teken van verwerking en herstel. Je gaat zelf door je eigen ervaringen heen wat je sterk kan maken. Het leren omgaan met veranderingen, waarbij je eigen talenten, -ervaringen, -kennis en vaardigheden kan inzetten.

Wat kan ik als coach voor je betekenen?

Als coach kan ik je behulpzaam zijn met interventie methoden om jouw veerkracht te vergroten. Door deze interventies kan je mogelijk zelf meer zicht krijgen op je eigen denk en gedrag patroon. Je eigen houding en motivatie zijn van belang bij PTG (post-traumatische groei). En niet bang zijn om te vallen en op te leren staan. Waardoor je meer veerkracht en bloei in jezelf kan ervaren in een veilige omgeving. En angst gereduceerd kan worden bij succeservaringen door je eigen veerkracht en groei. .

Het ondersteunen als coach doe ik op een praktische en natuurlijke manier. Waardoor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen durven om verandering in zichzelf aan te gaan. En verbaasd zijn van hun eigen mogelijkheden.

Ontdek: cliëntervaringen en maak een afspraak

Stel je vraag: via whatsapp, bel 06-13304244 of kies voor een 15 min gratis kennismakingsgesprek. Ik whatsapp of bel je altijd terug.