Cover boek Grote Panda & Kleine Draak

Naar iemand luisteren is een 

van de mooiste dingen

die je voor een ander kunt doen.

Life Space Crisis Interventie bij jongeren & jongvolwassenen

Voel je wel eens dat je:

  • Intense ervaringen meegemaakt van verlies van een dierbare of scheiding? Niet weet hoe je hiermee om kan gaan en in een crisis beland?
  • Veel emotionele stress thuis, school, opleiding of werk hebt? En niemand om mee te praten? Op een punt in je leven bent, waarin veel veranderingen zijn. Stress hoog is en je niet meer weet hoe je uit deze intense emotionele stress komt? Hulp nodig hebt.
  • Ongewenste intimiteiten hebt ervaren of iemand die over jouw grenzen is gegaan, en je geen raad weet, stress ervaart met boosheid en angst? Niks durft te zeggen in je omgeving en gefrustreerd op situaties reageert.
  • Boos en gefrustreerd bent? Niemand je begrijpt en niet uit je eigen woede kan komen? Je opgesloten voelt? Veel piekert en er niet uit komt ? Waardoor je stress en emotionele crisis ervaart?
  • Niks is vreemd, komen we er samen niet uit, dan verwijs ik je in overleg met jou door naar partner collega’s waarmee ik samenwerk.

Wat is LSCI?

Life Space Crisis interventie (LSCI) is een therapeutische strategie om crisissituaties te gebruiken als kansen om jongeren, jongvolwassenen of volwassenen te helpen bij inzicht krijgen in eigen patronen van agressief, respectloos of zelf vernederend gedrag en emotionele stress in crisissituaties. Dit kan zijn in het gezin, op school of in de dagelijkse praktijk. Hun eigen kijk en gevoel waaruit crisis situatie ontstaat is van belang.

LSCI combineert inzichten in psycho-analyse, conflicttheorie, cognitieve, gedrags- en sociale leer en ontwikkelingstheorieën en methoden. Om krachtige behandel en -onderwijs behandelingsinterventies te verrichten voor zowel uitdagende jongeren - jongvolwassenen op scholen als in crisis situaties thuis.

De huidige uitwerking is ontwikkeld in de traditie van Redl en Wineman, Morse, Trieschman, Whittaker, Brendtro en beschreven in het boek door Long en Wood.

LSCI is in Amerika veel onderzocht en in America en het buitenland effectief gebleken. Er is een verschil tussen LSCI en trainingen. LSCI is gericht als leermoment op het moment van crisis of erna.

De praktijk en uitwerking

Een crisis kan een goed moment zijn om meer inzicht in eigen gedrag en het gedrag van een ander te krijgen. Waarom dat er in een bepaalde situatie zo wordt gereageerd. Waardoor meer begrip, kennis en inzicht kan ontstaan in jezelf en je sociale omgeving. De leefervaring van de jongeren, hun eigen kijk en gevoel is van belang.

Doel: Gevoel van eigenwaarde verhogen, angst reduceren, eigen gedrag onder ogen komen.

Wat kan ik als coach betekenen?

LSCI therapeutische methodiek stelt LSCI - coach in staat om een gesprek met jongeren of jongvolwassenen in crisis aan te gaan. Als coach zorg ik voor een neutrale omgeving. Wat belangrijk is dat de jongeren, jongvolwassenen, volwassenen gaat ervaren dat er een veilige omgeving is. Waarin vertrouwen, verbinding en samenwerking kan ontstaan voor verandering en groei in zelfwaardering. Ontdek: cliëntervaringen en maak een afspraak

Er is moed nodig van de jongeren en jongvolwassenen om samen met coach te kijken naar eigen stress en gedrag. Met geduld, begrip, inzicht en een luisterend oor kan ik als coach je behulpzaam zijn en samen met je aan de slag gaan.

Stel je vraag: via whatsapp, bel 06-13304244 of kies voor een 15 min gratis kennismakingsgesprek. Ik whatsapp of bel je altijd terug.