Cover boek Grote Panda & Kleine Draak

"Grote panda tegen kleine draak, Ik geloof dat we iedere minuut van iedere dag kunnen loslaten en opnieuw beginnen"

Coaching & Counseling

"Soms is het goed om erop uit te gaan, zonder te weten waarheen."

Daarmee bedoel ik dat de vragen waarmee je naar de praktijk komt nog geen antwoord hoeven te hebben. We gaan samen onderweg om te onderzoeken waar je heen wilt.

Metafoor

Zoals de metafoor van twee geliefde vrienden: Grote Panda en kleine Draak die samen door het leven reizen, maar op hun weg verdwaald raken en niet weten waar ze zijn. Juist daardoor ontdekken ze veel nieuwe dingen op onbekende wegen die ze als ze de bekende wegen hadden gevolgd niet hadden ontdekt. Samen onderzoeken grote Panda en kleine Draak hun gedachten, emoties en alle moeilijke dingen die hen samen verbindt. Raar eigenlijk, wij zien alleen onze buitenkant, maar bijna alles gebeurt van binnen... zegt kleine Draak. In de natuur leren ze hoe ze in het moment kunnen leven. Hoe ze vrede kunnen hebben met onzekerheden, hoe ze samen veerkracht kunnen vinden om de obstakels en de moeilijkheden van het leven te overwinnen. "Er is zoveel moois waar we goed voor moeten zorgen" zei kleine Draak. Ja, ..."Lief voor jezelf zijn is 1 van de allerliefste dingen die je kunt doen" zei Grote Panda. Deze metafoor van Grote Panda en kleine Draak loopt als een rode draad in mijn site.

Soms heb je kleding aan die gaat knellen, wringen en ervaar je dat je wordt beperkt om vrij te bewegen. De te strakke kleiding knelt en je bewegingsvrijheid wordt hierdoor beperkt. Zo kan het ook zijn met vragen waarmee je rondloopt of stress of interne conflicten die tot een crisis in je leven kunnen leiden. Het kost energie, soms sta je op een kruispunt en weet je zelf niet waar je naartoe wilt gaan. Net zoals grote panda en kleine Draak. Kan je vastzitten in patronen en vind je het fijn om met iemand hierover in gesprek te gaan.

Praktische integratief

Integratieve coaching, ziet de mens als geheel: fysiek, emotioneel, cognitief, gedragsmatig, sociaal en spiritueel. Bij coaching gaan we uit dat jullie zelf  als mens  het vermogen ontwikkelen en alles zelf prima weten.

Vaak weten we het zelf prima, een luisterend oor, of vragen die worden gesteld of het uitspreken van je eigen doelen zijn vaak al onderdelen om onderzoek te starten in jezelf. Waarbij je veilig voelen, vertrouwen en verbinding een basis voor succes kunnen zijn. Om voor jezelf een omgeving te creëren waarin je je kan ontwikkelen en je eigen doel of visie kan realiseren. Als praktijk kan ik je hierin ondersteunen en behulpzaam zijn in jouw onderzoek en welke koers je wilt gaan.

Jouw actieve houding

Jouw eigen focus, motivatie en sociale omgeving kunnen hierin behulpzaam zijn. Waardoor meer begrip en acceptatie van jezelf en omgeving kan ontstaan.  Door verbinding en vertrouwen in samenwerken lukt het vaak om de volgende praktische stap te nemen waarbij je jouw doelen kan realiseren. 

Belangrijk dat je eigen doelen SMART gericht zijn. Dat wil zeggen dat je doelen: specifiek en helder, meetbaar en realistisch zijn, waarin je zelf actie onderneemt. 

Samen aan het werk

Vanuit verschillende invalshoeken  en inzichten kan ik jou op een praktische en natuurlijke manier coachen. Als coach neem ik je serieus en sluit aan op jouw belevingswereld.  

Waarbij jij degene bent die actief de verantwoordelijkheid neemt op jouw ontdekkingsreis.  Als coach ondersteun ik je indien nodig door verschillende  praktische interventies en methodieken te gebruiken. Die vooral gericht zijn op jouw eigen proces.

Mijn praktijk en wie ik ben als mens staan voor betrouwbaar en oprechtheid. Waarbij interactie en samenwerken in een sfeer van gelijkheid belangrijk zijn. Het belang van de client staat altijd op nummer 1. Ontdek bij visie waarom cliënten bij mij in de praktijk komen.